Рангел Бизюрев съжалява много за всичко, което е било извършено на 20 юли 2023 година, когато е бил убит 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. Това каза адвокат Димитър Колев, който представляваше като служебен защитник Бизюрев на делото в окръжния съд миналата седмица, когато му бе взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Рангел Бизюрев ще бъде представляван от нов адвокат, ангажиран от семейството му, съобщи служебният защитник на Бизюрев Димитър Колев.

„Тази сутрин бях уведомен от разследващия полицай в Криминална полиция, че има упълномощен защитник, който оттук нататък ще защитава правата и интересите на обвиняемия Бизюрев, при което моето участие задължително приключва“, каза юристът.

Той допълни, че не е бил уведомен кой е новият адвокат на Бизюрев. Адвокат Колев отново разказа, че в показанията си по време на петчасовия разпит пред следовател и наблюдаващия прокурор по делото, Рангел е обяснил, че е ударил четири пъти в тялото Митко, но не го е удрял в носа. Юристът допълни, че по време на разпита Рангел е оневинил близнаците Динкови.

banner

„Той беше категоричен в обясненията си, че братята Динкови – нито Валентин, нито Борислав, са нанасяли каквито и да е удари на Димитър Малинов“, посочи Колев.

Адвокатът подчерта, че колкото и подробни и последователни да са обясненията на Рангел Бизюрев, те подлежат на проверка от разследващите. По думите му Рангел е заявил, че много съжалява за случилото се.

„Той ми го заяви няколко пъти, съжалява много за всичко, което е било извършено на инкриминираната дата, съжалява и страда, разкайва се. Дали е искрено, аз не мога да кажа“, каза още адвокат Колев.

Припомням, че утре в Пловдивския районен съд отново започва отначало делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, които бяха обвинени в лично укривателство. По това дело Рангел ще бъде призован като свидетел, а в четвъртък на втора инстанция ще се гледа мярката му за неотклонение, ако до края на днешния ден тя бъде обжалвана.bnr

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!