В резултат на валежи и оттичане днес ще има повишения на речните нива. Това се посочва в информация на сайта на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), пише dariknews.bg. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, уточняват от ведомството.

На 27 март заради валежи от дъжд и снеготопене ще има повишения във водосборите западно от р. Русенски Лом, на реките южно от гр. Бургас, в Източнобеломорски и Западнобеломорски басейн. На 28 март в резултат на валежи от дъжд и снеготопене ще има краткотрайни повишения във водосборите източно от р. Вит, на реките северно от гр. Бургас, в Източнобеломорски басейн, рилските и пиринските притоци на р. Струма и р. Места, посочват от МОСВ. Оттам добавят, че утре опасни метеорологични явления в страната не се очакват.

През нощта от югозапад ще започне ново увеличение на облачността. Към края на деня в югозападните райони ще завали дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, по долината на река Струма и в Източните Родопи – от юг и ще бъде слаб до умерен, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!