Почитателите скърбят за смъртта на известния гръцки певец Василис Карас. Той почина на Бъдни вечер на 70-годишна възраст след дълга и тежка борба с рака.

В песните си Василис Карас пее за болката от любовта. „Нищо друго не мога да пея. Пея и винаги ще пея само за любовта. Любовта невинаги е истина…“, казва той в интервю за bTV през 2017 г.

Василис Карас е обичан от мнозина и в България, а песента му Fenomeno се превърна в безспорен хит у нас. Пълнил е неведнъж зала „Арена Армеец“ в София с големите си концерти.

banner

Краят на една епоха… Така започва трогателното сбогуване на феновете на певеца на страницата му във Фейсбук.

Ето какво написаха те:

Завесата падна за най-великия гръцки народен певец на нашето време! Тази вечер, в следобеда на 24 декември, на Бъдни вечер, любимият ни Василис Карас ни напусна завинаги. От днес изпълнителят, когото всички обожавахме, ще бъде заедно с други велики личности – Стратос, Стелиос, Рита, Никос Папазоглу, Димитрис Митропанос…

Загубата на Василис е голяма, но трябва да намерим начин да преодолеем шока и да подкрепим семейството му. Той беше не само добър певец, но и велик човек, който помагаше на много хора в работата и извън нея! Щедър в работата и в живота, към колегите си и към обикновените хора.

Василис никога не се е стремял към самореклама, никога не се е поставял над своите стари и млади колеги. Той беше един от артистите, които не само не държаха хората на разстояние, но и търсеха контакт с тях. Ето защо с неговата подкрепа се роди един от най-големите фенклубове, който се превърна в един от най-големите в Гърция, ако не и най-големият, а вратата му беше винаги отворена! Когато ни видеше, поздравяваше децата ни! Прегръдките му бяха също толкова отворени за нови и стари колеги и неслучайно той изгради силни приятелства в бранша!

През последната година и половина той водеше силна, но неравна битка с рака. Бореше се много смело, като още от първия момент осъзнаваше напълно състоянието си! Василис Карас може и да го няма, но все още е тук…! Той винаги ще бъде тук!!!! Чрез неговите песни и спомените, които сме създали през годините! С него направихме най-хубавите пътешествия и винаги ще ги правим! Гордеем се и за нас е чест, че той ни даде правото да го познаваме! Обещаваме, че ще продължим да популяризираме творчеството и наследството му, което ни остави, за да могат бъдещите поколения да го опознаят чрез нашите преживявания!!!

Тялото на Василис Карас ще бъде положено за поклонение във вторник, 26 декември, в църквата „Агия София“ в Солун от 9 до 13 ч. Погребението на певеца ще бъде в родния му град Кокинохори, Кавала, в сряда, 27 декември, в 12 ч., а желанието на семейството е вместо венци да се подкрепи детският клуб “Флога”.

Кой е Василис Карас?

Василис Карас е гръцки музикант, известен с характерния си дълбок глас и любовната лирика в текстовете си. Рожденото му име е Василис Кесоглидис.

Роден е в село Сърли (Кокинохори), което се намира близо до Кавала. На 10-годишна възраст заедно със семейството си се премества в Солун. На 6 юли 1969 г., когато е на 16 години, излиза за пръв път да пее на голяма сцена в нощно заведение в един от кварталите на Солун.

Василис Карас е женен и има две деца.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!