Destiny

Магистрати и прокурори изнесоха открити уроци пред ученици от Хуманитарната гимназия

Младши съдии от Окръжен съд – Пловдив и прокурори от Окръжна прокуратура изнесоха открити уроци пред ученици от 11 клас от Хуманитарна гимназия  „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Пловдив в рамките на Образователна програма на Висшия съдебен съвет в партньорство с Министерство на образованието и науката „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

При спазване на всички противоепидемични мерки магистратите проведоха среща с учениците в часа на класния ръководител. Лекторите говориха за професията на прокурора, съдията и следователя, за трафика на хора, за детското насилие, както и какви възпитателни мерки се прилагат за деца при противообществени прояви. Голям интерес предизвикаха темите за превенцията срещу употреба на наркотични вещества, видовете престъпления, извършвани от наркозависими, както и за детското насилие и последиците от хулигански прояви на непълнолетни. 

Часовете се превърнаха в дискусии, а в края на урока учениците получиха като подарък Конституция на Република България.

  Тази година Окръжен съд Пловдив участва в Образователната програма на Висшия съдебен съвет и МОН съвместно с Апелативна прокуратура – Пловдив и Окръжна прокуратура – Пловдив. В програмата от страна на Окръжен съд – Пловдив са включени съдия Веселина Семкова и  младшите съдии - Силвия Алексова, Мирела Чипова и Костадин Иванов, а от страна на прокуратурата - Ваня Христева, заместник-апелативен прокурор, Николай Божилов и Добринка Калчева, прокурори в Апелативна прокуратура Пловдив, Галина Андреева – Минчева, заместник-окръжен прокурор, Георги Гешев, Петър Петров и Мария Тодорова, прокурори в Окръжна прокуратура Пловдив. 

 

Banner 468 x 60 px