„От всички вреди, които сглобката нанесе на държавата досега, промяната на Конституцията е най-голямата вреда.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в Народното събрание.

„С двойното гражданство на депутати и министри предават българския национален суверенитет и вече официално могат да ни управляват чужди граждани. Съдебната реформа не цели никаква справедливост и никаква независимост на съдебната система. Разпределиха си и порциите в съдебната система. ДБ и Христо Иванов най-накрая си получават съдиите сами да избират своята квота във ВСС – негова отдавнашна мечта. ДПС получават една политически зависима прокуратура, където по-голяма част от квотата на прокурорите ще бъде политически избирана. Бойко Борисов получава едно голо обещание, че те ще го пазят и ще го препират докрай“, поясни тя.

По нейните думи задкулисието и паралелната държава са се окопали още по-дълбоко и вече узаконено през Конституцията.

banner

„Следващата им стъпка, както самият Кирил Петков обяви, са регулаторите, които ще бъдат разпределени на три по политически принцип, за да могат да се окопаят и там за следващите 5 или 7 години“, посочи Нинова.

„Отвориха вратичка за преговори с президента“, подчерта лидерът на БСП и обясни: „Първоначалното изречение за служебния кабинет беше: „Правомощията на служебния кабинет се ограничават със специален закон.“ В последния момент вкараха „могат да се ограничават със специален закон“, което дава възможност или да се прави, или да не се прави.“

Корнелия Нинова бе категорична, че БСП остава единствената партия, която стои за промяна на модела на управление на държавата, която промяна минава и през Конституцията, но това, което се е случило, не е промяна, а подмяна.

„Ще оползотворим всички възможни правни средства да се жалят и спрат приетите текстове в Конституцията, които са или противоконституционни, или предават националния интерес, или разпределят порции във властта“, каза още Нинова.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!