Между април и юни догодина е вероятно да има нови парламентарни избори, които да се проведат заедно с европейските. Това каза във Варна лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов, съобщава БНТ.

Според него, сглобката в правителството вече не съществува и се поддържа само от външни фактори. Той подчерта, че някои от идеите, които предлага министърът на финансите Асен Василев, са изключително вредни, особено тази да се премине изцяло на разплащане с карти.

Костадинов беше категоричен, че парламентарната група на “Възраждане” няма да подкрепи бюджета за следващата година. Той коментира още, че безпрецедентно ниската избирателна активност на последните местни избори може да доведе до тежка феодализация на държавата и на българските общини.

banner

Според Костадинов на местните избори във Варна близо половината от вота е бил купен или корпоративен. Това е и причината хората да протестират пасивно и да не гласуват.

“Гражданите се отчуждават от политическите процеси и стават странични наблюдатели на това, което се случва около тях”, каза лидерът на “Възраждане”.

Костадинов допълни, че тази практика може да се използва и на държавно ниво. Според него партия ГЕРБ е загубила последните избори, коалиция ПП-ДБ не ги спечелила, а ДПС се е утвърдило като втора политическа сила в страната и няма да е изненада, ако на следващите избори стене първа.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!