Съдейки по разочарованието на Бойко Борисов от хода на изборните резултати и крайния вот във Варна и в Банкя, би следвало той да ни подкрепи. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, попитан дали ГЕРБ ще подкрепят вота на недоверие към правителството, предава БТА.

Той припомни, че от партията са внесли жалба в Конституционния съд (КС) заради решението на парламента да отхвърли провеждането на референдум за запазване на българския лев. Правителството продължава упорито да работи за въвеждането на еврото в България, заяви Костадинов. По думите му става все по-притеснителен въпросът нарочно ли КС бави това дело и решение.

Ще пуснем официално запитване до ръководството на КС кога и в какви срокове смята да се произнесе. За нас това започва да изглежда като “скрит отказ от правосъдие”, посочи Костадинов. Ние вярваме в КС, в неговата безпристрастност, че няма „да се подаде на чужди посолства, които обичат да паркират колите си на плочките пред Министерския съвет“, коментира той.

banner

Лидерът на „Възраждане“ заяви, че от партията вярват, че КС ще вземе решение в полза на гражданите. Вярваме, че КС ще защити закона и Конституцията, която беше “безобразно погазена от превратаджии”, които в парламента казаха: “Ние можем да нарушим закона и затова ще го нарушим”, коментира той. По думите му този казус е поставил въпроса „кой може да съди нарушителите, когато са законотворци“. Няма закон, който да може да наказва законотворците, което е сериозен проблем, смята Костадинов и добави, че това ще е една от промените в Конституцията, които ще предложат.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!