Destiny

Вирусът уби най-кроткия и усмихнат общински полицай в Пловдив

53-годишният Рангел Апостолов, емблемата на "Общинска полиция" в Пловдив, издъхна след 16 дни борба с коронавируса. Колегите му отказват да приемат тъжната вест.

На 8 октомври съпругата му се оказала с положителен тест. Рангел бил карантиниран, но започнал да се влошава. На 13-и постъпил по спешност в болница в Пловдив. До последно е бил на апаратна вентилация.

"Половината му бял дроб спря да функционира, единият бъбрек също. А накрая е получил исхемичен инсулт", разказаха пред 24plovdiv.bg съкрушените му колеги. Те до последно са се молили да надвие болестта. Търсили по спешност от София кръвна плазма за него.

"Докато не ми видят очите, не мога да повярвам, че вече не е сред нас. Уж съм корав мъж, а тази сутрин се скрих в тоалетната, за да поплача за него", призна със сълзи на очи негов колега, с когото неизменно дежуряха на бариерата на ул. "Дондуков".

Рангел беше най-кроткият и усмихнат полицай. Обръщаше внимание на всеки гражданин. С никого не се караше. От съседните магазини и заведения са потресени от новината.

"Съпругата му се оправи, но той си отиде", скърбят полицаи. Рангел има две дъщери - едната е учителка в Строево, където семейството живее, а по-малката е студентка.

Колегите му смятат, че няма да ги допуснат на погребението утре, тъй като се касае за коронавирус. Апостолов е имал от дълги години диабет.

"Той беше съвестен служител с дългогодишен опит, всеотдаен и уважаван. Стриктно спазваше дадените разпоредби и въдворяваше ред. Ще помним неговият неуморим дух и енергия", се казва в съболезнователния адрес на кмета Здравко Димитров по повод кончината на общинския полицай.

Той е на служба в системата от 1994 година.

Banner 468 x 60 px