Европол издирва най-бруталния БГ изнасилвач

Европол издирва под дърво и камък най-бруталния български иззнасилвач. Пламен Иванов Митрев е отвлякъл, насилвал и принуждавал да проституират четири жени още през далечната 1997 г., но днес от него няма и следа.

„В Европейския съюз на всеки две минути в полицията бива подавана жалба за сексуално престъпление. Тази година най-търсените бегълци от кампанията на

Европол са сексуални насилници. Помогнете ни да намерим Пламен Иванов Митрев, издирван се изнасилване“, написаха от службата вчера. Освен него се търсят и други двама българи, те обаче са за убийства. Единият е убиецът на студента Стоян Балтов – Светлозар Стоилов, показа проверка на „Телеграф“.

Пламен Митрев извършил бруталните сексуални престъпления в периода 30 октомври – 9 ноември 1997 г. Той бил осъден и за четирите, но делата му се влачили близо 10 години. На последна инстанция получил 14 години затвор. Щом чул присъдата си обаче, извергът изчезнал. Именно затова Европол се е включил в издирването му.

„За да насочи вниманието към извършителите на подобни престъпления, Европол стартира кампания в 19 страни в Европа, за да потърси съдействие за откриването на някои от най-опасните сексуални престъпници в Европа.

Органите на реда от Белгия, България, Хърватия, Кипър, Дания, Финландия, Франция, Германия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Полша, Румъния, Испания, Швеция и Обединеното кралство се присъединиха към този онлайн призив“, обявиха от Европол. С особено внимание усилията на служителите са насочени към 19 бегълци от правосъдието. В продължение на четири седмици правоприлагащите органи ще разпространяват изображенията онлайн и в социалните мрежи.

„Няма време за губене, помогнете ни да задържим тези бегълци! Докато приключите с четенето на този текст, най-вероятно поне едно насилствено сексуално престъпление вече е било докладвано някъде в ЕС. Нека не губим повече време!“, призоваха от Европол.

След подобна кампания преди четири години бяха арестувани 91 бандити. В 33 случая те бяха заловени балгодарение на информация, подадена от анонимни граждани.

Banner 468 x 60 px