Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо А.М., на 42 г. Тя е предадена на съд за това, че на 23.09.2022 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвила малолетно дете – момиче на 1 г. и 9 м., което е починало на 16.10.2022 г., като убийството е извършено спрямо лице, намиращо се в безпомощно състояние и при условията на домашно насилие – престъпление по 116, ал. 1, т. 4, пр. 2, т. 5 и т. 6а, вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

А.М. осиновила пострадалото дете през 2021 г. след получено одобрение от компетентните служби. Тя отглеждала и се грижела за бебето в апартамента си в гр. Пловдив. Жената започнала да проявява агресия към него, защото не искала да променя установения си начин на живот, а детето й създавало дискомфорт.
Към 23.09.2022 г. момичето било на 1 г. и 9 месеца. На същата дата майката се ядосала няколко пъти, защото то се движело от стая в стая. Поради тази причина тя многократно го нахапала по тялото и го одрала с нокти, ударила го с ръка и по лицето. Установено е, че по-късно вечерта майката отново проявила агресия към дъщеря си, като я ударила с ръка в задната част на главата. Детето получило черепно-мозъчна травма, изгубило съзнание и изпаднало в кома. То било откарано в болница, като на 16 октомври 2022 г. е починало.
Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!