Нямаше аргументи, които по същество да изискват този вот на недоверие. Само се загуби парламентарно време. Това заяви пред журналисти в парламента премиерът Николай Денков, който коментира неуспешния вот на недоверие срещу кабинета за политиката му в сектор “Енергетика”.

„Опозицията тръгна с погрешен подход, аргументите им са неверни, основават се на лъжи“, посочи премиерът.

Денков увери, че правителството се опитва да помогне на хората от районите на въглищните централи.

banner

„Днес сутринта бях в Пловдив, в индустриалната зона. Има всички предпоставки да се развие подобна индустриална зона в Стара Загора и другите градове“, посочи премиерът.

Той изрази благодарност към всички народни представители, които в днешното гласуване в пленарната зала са подкрепили правителството.

„Важно е да има политическа подкрепа. Без нея нищо не можем да свършим. Ценя високо всеки един глас „за“. Това ни дава основание да продължим и да си изпълняваме управленската програма“, посочи Денков.

На въпрос как ще коментира отсъствието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от днешното гласуване, Денков отговори: „Питайте го него. Аз няма какво да коментирам“.

„Аз съм готов да изслушвам всеки, който има нещо да каже и би било полезно. Чувам всеки, който подхожда добронамерено и конструктивно. Ако г-н Борисов има подходящи предложения, аз ги чувам. Ако има нещо, с което не съм съгласен, действам по начина, по който аз смятам за правилен. За мен е ключово да си работим по приоритетите и да си изпълняваме програмата, както и да имаме парламентарна подкрепа за законите, които са важни“, допълни още премиерът Денков.

Според него нов вот на недоверие срещу кабинета, този път за политиката му в сферата на сигурността и отбраната, отново ще бъде „загуба на време“.

Денков каза още, че финансовото състояние да държавата е добро. „Фискалният резерв е в много добро състояние, около 10 млрд. лева има в него“, обясни Денков.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!