Пловдивската полиция отбелязва по нестандартен начин Европейския ден без загинали на пътя

В инициативата участват Регионално управление по образование и Областна администрация Пловдив.

Малко след 10:00 часа на 16 септември в небето на Пловдив ще полетят 400 броя бели и сини балони с хелий. Цветовете са избрани неслучайно- те са и отличителни за полицейските униформи и автомобили. 

По този начин силите на реда под тепетата ще отбележат Европейския ден без загинали на пътя. Основен координатор на проекта  за България е Главна дирекция ,,Национална полиция", а инициативата за отбелязването му е под  патронажа на министъра на МВР .  

В двора на основно училище „Петър Берон“ на площадката по безопасност на движението  ще бъде изнесен открит урок с демонстрации и игри пред възпитаниците на учебното заведение - как да се пазят на пътя и поведението им като участници в движението. В края на урока децата от училището ще пуснат в небето балоните, сплетени под формата на цифрата НУЛА , които символично да ни напомнят за отговорностите за опазването на човешкия живот и здраве на пътя.Посланието „Остани жив!  Пази живота!" ще достигне до всички онези, които ги видят.   Този ден и дните на безопасност ОД МВР Пловдив отбелязва с различни превантивни кампании и с активна дейност по контрол на пътя.

Banner 468 x 60 px