Арт център “Алехандро” обявява създаването на нов младежки хор в Пловдив с оригиналното име “ОТЕПЕТО”. Идеята за създаването му е да се превърне в едно от културните средища за младите хора в студентска и след студентска възраст в град Пловдив, които обичат да пеят.

Хорът е отворен за всяко момче и момиче между 19 и 30 години, което носи в себе си любовта към музиката и иска да се наслаждава на емоцията от съвместното музициране. Диригент на новия младежки хор ще е Джулия Узунова.

„Пеенето е дейност, която освен наслада, носи много ползи за психическото и физическото състояние на човек. Пеенето с други хора е споделяне на нещо специално. Пеенето пред публика е неповторимо изживяване! Очакваме от кандидатите да притежават музикален слух и да разпознават що е то петолиние…всичко останало ще научим заедно. Ако познавате някоя и друга нота си е плюс, както и да притежавате чувство за отговорност и чувство за хумор “, споделя с усмивка талантливата млада диригентка Джулия Узунова.

banner

За прослушване и допълнителна информация може да се обадите на +359878475764, да пишете на [email protected], [email protected] или да попълните следния формуляр https://forms.gle/CokiYXvvyLWTPwhW9 за връзка.

Прослушвания са насрочени за датите 16-ти, 20-ти и 23-ти октомври от 19 ч. на място в СУ “Св. Софроний Врачански” /60-класното/, корпус 1, ж.к. Тракия.

Джулия Узунова е родом от град Смолян. Завършва с отличие бакалавърска степен в специалност “Педагогика на обучението по музика” и магистърска степен по “Хорово дирижиране” към АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев”, Пловдив в класа на проф. д-р В. Гелева. Понастоящем е докторант по хорово дирижиране отново там. През 2022 година надгражда уменията си като завършва две специализации по “Клавирен съпровод” и “Класическо пеене”.

От 2017 година е част от екипа на хор “Детска китка” към ЦПЛР-ОДК-Пловдив, работи като хормайстор на всички състави и диригент, първоначално на подготвителния състав на хора, по-късно на стажантския състав. Ръководи и школа по солфеж към същата институция.

От 2020 преподава пиано и солфеж в Арт център ”Алехандро”.

От 2013 година пее като сопран в Академичен смесен хор “Гаудеамус” и е част от множеството концерти и турнета на хора в страната и чужбина.

Носител е на следните награди: “Най-добър млад учител за 2020 година” гр. Пловдив; награда за “Млад диригент” на Втори фестивал на детската песен “Нека пеем заедно” гр. Свиленград, 2019; като хормайстор – Златен медал в категория Младежки хорове за хор „Детска китка” с диригент Яна Делирадева на IX Световен хоров фестивал за мир, Виена, Австрия, 2018; Първа награда в X-то издание на Национален приз „Студент на годината” – категория „Педагогически науки”, 2016; Академична награда “Проф. Асен Диамандиев”, 2015 и 2016; Първа награда в IV Студентски конкурс за диригенти „Златна палка” в гр. Шумен, 2016.

Посещава редица майсторски класове по хорово дирижиране и пеене. Интересува се от световните тенденции в хоровото изкуство. През 2023 година присъства на Световния хоров симпозиум в Истанбул, Турция.

Джулия Узунова е член на управителния съвет на Български хоров съюз.

Вълнува се от психологията на репетиционния процес и как той може да се превърне в радостно изживяване, което ражда смислени и вдъхновяващи резултати.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!