Съдът реши: Д-р Наков е дискриминиран, защото е онкоболен

Един случай прикова общественото внимание преди месеци. Младият лекар д-р Радислав Наков твърдеше, че е дискриминиран при кандидатстване за асистентско място в Медицинския университет в София, защото е онкоболен. От университета отричаха. Сега обаче Софийският административен съд осъди Медицински университет-София по случая.

Решението на съда за мен е морална победа, сподели пред БНТ д-р Наков, тъй като при подаване на жалба от негова страна до факултета и университета, отговор не е получен. Работата му не е преразгледана, въпреки уверенията на декана, че това ще бъде направено. В резултат на всичко това той предприема действия и така се стига до решението на Софийския административен съд, което той отново определи като морална победа.

"Този случай се превърна в нещо повече от моя лична битка. Той показва, че в учебните заведения понякога има грешки, понякога конкурсите не са много справедливи и ако си търсиш правата, няма как да бъдат разрешени в рамките на университета, а трябва да си помогнеш по съдебен път. Този казус създаде едни заключения, че все още има някои нарушения, както в случая в Медицинския университет в София, на които трябва да се обърне внимание", отбеляза д-р Наков.

Колегите ми реагираха с огромна подкрепа към мен, което също е морална победа, призна д-р Радислав Наков. По думите му такива нарушения от страна на университета са ежемесечни. Така станаха достояние на обществото.

Banner 468 x 60 px