“Ние искаме да се установят фактите и да се разсеят или потвърдят съмненията за това честни ли бяха изборите в България или не. И не говорим толкова за последните избори, защото наистина разписките от машините се брояха, но се проведоха преди това три други избори на машина и ако се докаже, че те са манипулирани, това би било равносилно на държавен преврат.” Това заяви заместник-председателят на Народното събрание от БСП Кристиан Вигенин от парламентарната трибуна.

Той подчерта, че има твърде много хора, които се съмняват в машинното гласуване, а изборният процес и честността на изборите зависи в огромна степен дали гражданите имат доверие в този процес.

“Ако не изчистим този въпрос, ще дойде едно мнозинство и ще върне машините, както бяха постарому. Нека да сме сигурни, че този процес не е манипулируем и че може да се има доверие в такъв тип гласуване”, аргументира Вигенин предложението на “БСП за България” за създаване на временна комисия, която да установи фактите и обстоятелствата около сигурността на машинното гласуване.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!