Председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви от трибуната решение на парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ), с което се определя Бойко Рашков да председателства парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения за тази пленарна сесия.

Вчера Атанас Атанасов (ПП-ДБ) подаде заявления за оттегляне като председател на комисията за контрол над службите. Като мотив за решението на Атанасов от ПП-ДБ посочиха, че от ГЕРБ и Бойко Борисов е бил поет ангажимент за реформа на службите, който е бил оттеглен.

Росен Желязков съобщи още, че Комисията по икономическа политика и иновации в Народното събрание е избрала от своя състав постоянно действаща подкомисия за наблюдение на дейността в областта на защитата на потребителите и ограничаването на монополите. В подкомисията има шестима членове, по един от всяка парламентарна група, председател е Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС.

banner

Депутатите започнаха работа с обсъждане на първо четене на законопроекти за изменение на Закона за българското гражданство. В дневния ред е и второто четене на промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари. Предвижда се като трета точка парламентът да разгледа проекторешение за създаване на временна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със сигурността на машинното гласуване.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!