Над 180 тона са опасните отпадъци, заровени край Червен бряг

Над 180 тона са опасните отпадъци, заровени край Червен бряг nova

Над 180 тона е очакваното тегло на опасните отпадъци, които бяха открити край Червен бряг. Това съобщиха от прокуратурата.

От там допълниха, че продължават да се извършват следствени действия във връзка с разследването, образувано за участие в организирана престъпна група, обвиняеми по което са бизнесмените Пламен Бобоков и Атанас Бобокови, бившият заместник министър на екологията Красимир Живков и други длъжностни лица.

Направен е оглед на мястото – имот в местността „Лъката”, където бе открито нерегламентирано място за съхранение на отпадъци, за които е установено, че са опасни. Същите са били  предадени за съхранение от дружество от група „Монбат“ на търговско дружество, което не притежава нужните инсталации. След това са били заровени на въпросното място. 

В хода на разследването са иззети придружаващи загробения товар документи с надпис "Монбат-Сърбия". Междувременно е установено, че част от този опасен отпадък - около 100 тона, са били заровени и в стопанство в село Рупци, Община Червен бряг.

 

Предстои извършване на допълнителни огледи на площадки, на които са съхранявани опасни  боклуци, имащи отношение към воденото досъдебно производство в Рупци, Плевен и Кремиковци.

Banner 468 x 60 px