Майка на две деца се нуждае от средства за трансплантация в Турция. Жената се бори с коварна болест.

Рая е на почивка със семейството си, когато получава странни синини по тялото. След множество направени изследвания чува най-страшното. “”Остра миелоидна левкемия” ми е диагнозата. Много прогресивно заболяване. То се развива за дни. Има опасност от кръвоизлив”, казва пред БТВ Рая.

Още на следващия ден постъпва в болницата по хематология, където започва лечение с химиотерапия. “Много тежко беше, след това възстановяването. Докторите казаха, че най-добре е трансплантация на костен мозък”, добави тя.

banner

Братът на Рая се оказва напълно съвместим  донор, което понижава цената на операцията. Въпреки това обаче сумата от близо 100 000 евро за лечение в Турция в непосилна за семейството. “До момента сме събрали 65 192 лева. Разчитам на хората, защото просто ти се обръща животът за част от секундата и понякога си безсилен”, каза Рая. “Аз знам, че ще оправи, просто ще е по-труден пътят, не е лека болест и много си я обичам.”, каза Мелани, дъщеря на Рая.

Семейството и близките на Рая мечтаят само за едно – тя да оздравее и да бъде до тях. 

Дарителската сметка в помощ на Рая:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG41BUIN95611000707352

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Рая Емилова Праскова

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!