Destiny

Какво трябва да знаем, ако пътуваме от Гърция за България?

nova.tv nova.tv

От 1 юли влизането в Гърция ще става само през граничния пункт „Кулата”, съобщиха от гръцкото министерство. Също така Гърция въвежда за всички пристигащи граждани попълването на специален онлайн формуляр. Необходимо е документът да бъде попълнен най-малко 48 часа преди влизането в страната, тъй като толкова е времето за генериране на задължителен QR - код.

Какво обаче се случва с тези, които са заминали за южната ни съседка преди да бъдат въведени новите правила? Какви са условията, за да се върнем обратно у нас?  По какъв начин сънародниците ни, които работят в южната ни съседка, могат да се приберат в България за отпуската си? Това са само част от въпросите, които наши зрители ни изпратиха.

Няма ограничения за влизащите в България леки коли и автобуси, съобщават от „Гранична полиция”.

Припомняме, че всеки гражданин трябва да попълни декларация при влизане в страната. Тя е въведена със заповед на здравния министър във връзка с извънредната епидемиологична обстановка. В нея гражданите попълват трите си имена и страната, от която пристигат. Чрез тази декларация пътуващите удостоверяват, че нямат симптоми на COVID-19, нито са контактували със заразен

Banner 468 x 60 px