8234 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10 737 водачи и пътници.

Съставени са 2072 фиша и 594 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 23 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 14 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 9 – с над 1,2 на 1000, един е отказал тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 водачи, а един е отказал тестване.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 1935 МПС и 2264 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 538 фиша и 102 АУАН. Установени са трима водачи да шофират след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила. Четирима водачи са засечени да управляват под въздействието на наркотични вещества или техните аналози.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!