Димитър Маринов прави синовете си българи

  • Published in Lifestyle

Големият актьор Димитър Маринов преди дни успя да се върне при семейството си в Америка, но след броени седмици ще се завърне в България и то за дълго. Артистът е решил да направи синовете си български граждани и дори вече е започнал процедура за тази цел.

Маринов, който миналата година спечели „Оскар” с участието си във филма „Зелената книга”, реши да се завърне в България и да предаде своя опит от Холивуд, на по-младото поколение. Актьорът вече има школа за артисти, в която могат да се запишат от тийнейджъри до възрастни на 35 години, пише „България днес”.

А междувременно е задействал и процедура, която да позволи на синовете му Йордан и Михаил да станат също български граждани. Пандемията неприятно изненада актьора и му попречи да пътува до Америка, за да се среща със семейството си. И въпреки че има шанс да се върне при близките си, той решава да остане, защото за него е въпрос на чест да участва в предаването. „Маги събра всички ни и ни каза, че може да си тръгнем във всеки един момент, ако желаем. Но за мен това ще постави въпроса – какъв актьор съм аз. Не се плаша панически от ситуацията. Благодарение на новите технологии виждам семейството си всеки ден”, сподели тогава Маринов, който изпълнява една от главните роли в „Зелената книга” - филмът, който получи заслужен „Оскар” след това.

От екипа на Маринов разкриха, че новата му актьорска школа ще отвори врати през ноември. Миналата година в своята „Академия за актьори” в НДК той сподели своя опит с Холивуд. Той дори включи и техники от школата на Бърнард Хил, подготвял едни от най-големите имена в Холивуд за различни роли, а сред родните звезди, които нямат търпение да попият опит от него е и фолк певицата Ивана. За Маринов участието в „Капките” е било изключително изживяване.

И въпреки че стигна безапелационно до финала и бе сочен за сигурен победител, той предпочете да даде път на младото поколение и се отказа от състезанието за голямата награда, давайки своето право на певицата Маги Джанаварова

 

Banner 468 x 60 px