Destiny

Хамелеонът Фики и неговите многобройни цветове

  • Published in Lifestyle
Хамелеонът Фики и неговите многобройни цветове в. Монитор

Крушата не пада по-далече от дървото. Поредното доказателство за това е поп-фолк звездата Фики, който смая многобройните зрители на шоуто „Като две капки вода“. Той умело скачаше от образ в образ като същински хамелеон, на който не се опираха нито пол, нито език. Затова и си спечели прозвището Изненадата на сезона. 

Не е тайна, че негов баща е Тони Стораро, наричан още Човека-глас. „Монитор“ се свързва с него като глава на гласовитата фамилия, за да научим кога Фики е направил първите си стъпки към музикалната сцена и какво го очаква оттук нататък.

Какъв е бил 25-годишният певец като дете?

„От малък беше много добричък. Където го оставиш – там и го намираш. Не беше палав в училище, беше много спокоен. Само математиката и българският език му бяха малко по-трудни като предмети.

Но по пеене, история и география винаги е носил само шестици.

Беше добър и възпитан, не се е променил и до днес“, разказа ни гордият татко.

Фики е започнал от първи клас да свири на пиано и се е упражнявал след училище по 6-7 часа на ден. Тогава не му е оставало време нито за момичета, нито за тренировки и мускули. Впоследствие, след като е усъвършенствал пианото, е наваксал пропуснатото.

„От 7-8-годишен вече пееше. Давали сме му да пее по събирания, по сватби… Когато с майка му или с баба му му правихме забележки, се разплакваше. На около 15 години започна вече да пее и на английски, беше в музикално училище и се виждаше, че ще стане професионалист“, допълни Стораро-старши.

Когато става пълнолетен, подписва и договора си с музикална компания „Пайнер“. Меломаните, които не си падат по лекия жанр, съветват Фики да се преориентира към друг.

„Няма значение какъв е стилът, важно е да са стойности песните. Той няма да остави попфолка, защото много години се е изхранвал от тази музика и това изобщо няма да е честно към неговите фенове. Но ще продължи да прави и поп музика, така че оттук нататък очаквайте много големи изненади. Даже най-голямата изненада ще дойде до месец.

Направи дует с една легенда, но не искам аз да издавам подробности“, отсече Човека-глас.

Тони разкри, че Фики работи по по-различна музика, но „няма да се отдръпне от чалгата, а само от хард чалгата и кючеците“.

„Ще прави по-изчистена поп-фолк музика като Таркан и Никос Вертис“, уточни той.

Що се отнася до участието и триумфа на Фики в „Като две капки вода“, баща му все още е развълнуван.

„Много се радвам, че успя да осъществи местите си и да докаже на народа, че е много добър певец. Нормално е да съм толкова развълнуван. Видях колко много се постара през последните месеци, знам за колко труд става въпрос само и само да докаже на България колко е талантлив. Победата му беше заслужена, защото беше изненадата на този формат. Имаше много талантливи участници, всички бяха много добри, така че не казвам, че не го заслужават и те. Но накрая печели един човек и съм щастлив, че това е Фики. Това е престиж“, казва с усмивка таткото.

Освен това повод за радост е и фактът, че Фики показа, че може да се справи с чуждите езици. „Той доказа на всички хора, че може да пее и на английски език. Няколко години го подиграваха за песента Is this love, но напразно. Фики им затвори устите и сега всеки българин гледа на него по различен начин, с друго око, позитивно към всички негови образи“, категоричен е Тони.

Самият той е организирал партито след края на „Като две капки вода“, и то „на бърза ръка“.

„Знаете, че не работят ресторантите, но отвориха една малка механичка само за нас. Извиках всички участници, тъй като ще сме приятели и занапред. Празнувахме до сутринта, почерпиха се, пяха… В живота тепърва ще се виждат и ще правят общи проекти. И с Дара, и с Маги Джанаварова, и с другите участници. Младите хора трябва да се развиват“, разкри ни изпълнителят на „За една жена“.

Фолкиконата сподели още, че с тази победа синът му ще може да изкара спокойно лятото: „Ако не беше спечелил, щеше да е най-тъжното момче. Познавам го добре, щеше да е наранен цяло лято.“

Припомняме, че на финала на „Като две капки вода“ Фики запя от името на Лайнъл Ричи. Изборът на парчето Hello не е случаен за младия певец - той го е изпълнявал в детските си години по време на олимпийските игри в Лондон през 2012-а.

Самият Фики определя участието си в предаването като „едно голямо училище“.

Стана ясно още, че неговият син Тони Стораро-младши също върви по стъпките на звездните си баща и дядо.

„Аз виждам отсега, че наистина е музикален. Виждам и другите деца как растат и правя разлика. Няма как да не стане, това се предава от поколение на поколение – от баща му, дядо му, прадядо му…

Талантливият човек се ражда талантлив.

После се усъвършенства с учене“, разказа още пред „Монитор“ Стораро-старши.

По време на прощъпалника си миналата година малкият Тони хвана кларинет. Въпреки че не е имал голям избор, тъй като на таблата е имало още акордеон, тромпет и едни лекарски слушалки за цвят.

Banner 468 x 60 px