Destiny

И платената любов мина онлайн в пандемията

  • Published in Lifestyle

На практика COVID-19 успя да промени и най-древната професия, съобщи Нова телевиция.  Не само заради предпазните средства. А и защото само няколко дни след като в България беше въведено извънредно положение и се забраниха социалните контакти, в интернет заваляха обяви. Те се публикуват обикновено в сайтове за запознанства. 

„Знаем, че предлагането на сексуални услуги в България е незаконно, т.е това е престъпление. Ето защо никой няма да си позволи или малко биха били онези, които биха рискували да създадат сайт, в който официално да се предлагат сексуални услуги”, обясни Любомир Тулев, експерт по киберсигурност.

Част от жените и мъжете, които имат обяви в такива сайтове твърдят, че парите си изкарват само онлайн. Защото е бързо, лесно и удобно. Всъщност до еротична виртуална среща, обикновено по Скайп, се стига за минути. Първо обаче, когато клиентът е нов, задължително се отделя време за презентация на услугата. А след това и за указания.

„Шоуто ми е 10 минути, 25 лева е. На описание пишеш „книга” или каквото искаш там, „комунални услуги”, „подарък”, „рози””, обяснява на клиента си жена, предлагаща еротични услуги.

„Основанието за превода може да е най-различен и е трудно доказуемо, но не могат да избягат от това, че са получили тези пари”, обяснява Тулев, пише Монитор.

След като плащането за нечия  плът приключи, парите отиват по сметката на този, които е пуснал обявата, за секунди. И така се стига до същинската част.

А онлайн забавлението може да излезе доста солено. Въпреки първоначално обявената ниска цена. 

„Скъпи, всичко е допълнително. Виждаш ме само гола на камера, всичко друго се плаща”, обявява предлагащата сексуалните услуги.

При други – нищо не се заплаща допълнително. А между еротиката, споделят и проблемите си. Свързани с професията и пандемията. И казват, че въпреки че са се съобразили с правилата, при част от тях има спад в бизнеса.

 

Banner 468 x 60 px