На мястото, където на 1 май взрив избухна до колата на Иван Гешев, е имало чуждестранен експерт, но той не бил допуснат от наблюдаващите прокурори до местопроизшествието и не е участвал в разследването. Това потвърдиха от Софийската градска прокуратура, съобщават от БНР. Това е първото официално прессъобщение от Градската прокуратурата, която работи по делото за тероризъм.

От него се разбира още, че трима са наблюдаващите прокурори и те са избрани на случаен принцип.

Досега информация по случая бяха изнасяни от заместник главния прокурор Борислав Сарафов, заместникът му Ясен Тодоров, говорителя на главния прокурор Сийка Милева и говорителя на Националната следствена служба Мариян Маринов.

banner

За чуждестранен експерт от Израел съобщи първо Сарафов, а след това и Тодоров, като именно на неговите впечатления се основаваха твърденията им, че взривът е бил професионален, силен и целял да убие Иван Гешев.

В последствие заместник главният прокурор Борислав Сарафов обясни, че израелският експерт е бил заведен на местопроизшествието на заместника му Ясен Тодоров по указание на Обвинител номер едно.

Междувременно “Хоризонт” научи, че искането на директора на Националното следствие Борислав Сарафов за освобождаването на Ясен Тодоров като него заместник вече е заведено в деловодството на Висшия съдебен съвет (ВСС) и би трябвало на следващото си заседание – в сряда, Прокурорската колегия да се запознае с мотивите му. А те са свързани с медийните изяви на Тодоров по делата, по които не работи, както и оценката на Сарафов, че не може да работи в екип с него.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!