Работодател в Кипър бе осъден за смъртта на български работник при трудова злополука. Той бе признат за виновен, че не е осигурил безопасни условия за работа и не е информирал писмено служителите си за рисковете, за да бъдат взети превантивни мерки за защита.

Присъда от 8 месеца лишаване от свобода, условно за срок от три години, и глоба от 2500 евро бяха наложени от Окръжния съд в област Фамагуста на работодателслед продължило почти 3 години дело, съобщиха от Инспекцията по труда.

Загиналият при тежкияинцидент на 13 юни 2020 г. е 64-годишен българин, уточниха за БНР от социалното министерство.

banner

Сънародникът ни е работил на преносима стълба по инсталирането на климатик в апартамент на втория етаж от сграда в Дериния, голямо село в източната част на страната. Тойе паднал от близо 4 метра височина и е получил фатални наранявания.

След проверки Инспекцията по труда установява, че смъртта муе причинена от нарушения на правилата за безопасност от страна на работодателя и предава случая в съда.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!