Политическата ситуация е достатъчно сложна и изисква много внимателен подход, диалогичност и разум от всички отговорни фактори. 49-ото НС не може да си позволи лукса да не приеме критично важни закони – дори да няма кабинет.

Затова и свиках консултации с всички парламентарни групи веднага след конституирането на НС, за да стане ясна тяхната готовност да поемат отговорност за съставяне на правителство и бюджет. Това заяви президентът Румен Радев в отгoвор на журналистически въпрос кога възнамерява да връчи първия мандат.

“Искам да благодаря на партиите за тяхната диалогичност и откровение по време на консултациите и изразената позиция от множетсвото от тях, че ако следваме конституционната процедура и не се състави кабинет, то няма да има време за приемането на бюджета, нито за важните закони. За да можем да наваксаме, парламентът има нужда от време”, посочи държавният глава, предава Nova.

banner

И допълни: “Въпросът с първия мандат е важен, но е по-важно държавническото отношение на партиите към политическите проблеми в момента. Много е важно накъде ще тръгнат тези дни. Това ще бъде индикатор. Има повече диалогичност и се търсят пресечни точки и приоритети в името на България. Така че – да, важно е времето на връчване на мандата, но по-важна е тяхната зрялост и отговорност, която искам да проличи”.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!