Няма окончателно решение за председателя на парламента. Това коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС след среща с ПП-ДБ, предава Нова телевизия.

Тя уточни, че се водят разговори не само за първия сред равни, но и за всички бъдещи законодателни инициативи.

“В момента водим разговор не само за избора на първия сред равни, а за всички бъдещи законодателни инициативи. Разговорът не трябва да е за личности, а за решения. Не е важно кой от коя група е. Всички казахме приоритетите си и се обединихме около тезата, че трябва да търсим съгласие и диалог заради България”, подчерта Атанасова.

banner

„Разговорът продължи повече от 2 часа и считам, че е първа стъпка. В следващите дни ще инициираме работни групи, които да търсят консенсус за законодателните инициативи – еврозона, Шенген, правосъдна реформа, цените, инфлацията”, добави тя.

“До този момент мога да кажа, че имаме добър разговор, добър тон и се радвам, че това се случва още в първия ден на работещото 49-то НС“, каза тя.

„Все още нямаме окончателно решение за председател на НС. Първо мисля, че е по-добре да се реши каква ще е законодателната инициатива за парламента, после за фигури“, каза пак Атанасова.

Коментар след срещата имаше и от страна на обединението ПП-ДБ:

Основното нещо, което говорихме, е че за да може НС да си свърши работата, трябва да има ясни законодателни приоритети. Предложението, което направихме, не беше отхвърлено, но нямаше как да бъде прието без ясни законодателни приоритети. Те мисля, че са достатъчно добре очертани според нас – това са Шенген, Еврозоната, ПВУ и правосъдната реформа“, каза Асен Василев.

„Смятаме, че трябва да се гласува бюджет възможно най-бързо, но това не е законодателна инициатива на парламента. Ако дойде бюджет, бихме искали да е предложен максимално бързо. За да заработи парламентът като институция, е необходимо да се стиковат точно програми, версии на закони и всичко това, което обсъдихме в тези четири различни групи законодателни инициативи. Това ще отнеме период от време. По-добре да не прибързаме с непремерени ходове и скандали“, завърши Василев коментара си.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!