Димитър Кузманов записа втора победа от два мача на новия турнир по тенис за смесени състави – „United Cup” в Пърт, Австралия. Мико разгроми с 6:2, 6:0 №129 в световната ранглиста Зизу Бергс.

Така България изравни резултата срещу Белгия на 2 на 2 победи. След 2:2 в първия сет Кузманов спечели 10 поредни гейма. Така и вторият сингъл на Кузманов на турнира завърши с великолепна и убедителна победа. Той разгроми и Михаил Перволаракис (Гърция) с 6:1, 6:1.

По-рано днес Гергана Топалова изигра страхотен мач, но отстъпи с 4:6, 6:3, 0:6 на Елизе Мертенс. Топалова влезе на корта вместо първата ни ракета Виктория Томова, която не успя да преодолее травмата, получена в откриващия мач срещу гъркинята Мария Сакари.

banner

22-годишната Топалова, която е №328 в ранглистата на WTA, игра много добре срещу далеч по-опитната Елизе Мертенс. В момента белгийката е №29 в света, но има във визитката си 7 титли от женския тур. Това бе първа среща изобщо на Гергана срещу съперник от топ 100 в ранглистата.

В решаващата среща на двойки за България срещу Белгия ще играят Александър Лазаров и Изабелла Шиникова срещу Давид Гофен и Елизе Мертенс.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!