Заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев инспектира за пореден път напредъка на дейностите по пробива „Модър-Царевец“, този път след започване на работата по изграждане на Южния обходен колектор.

Изпълнителите на проекта на „Водоснабдяване и канализация ЕООД“ вече положиха първите няколко тръби от южната страна на пробива, а работниците на фирма „Драгиев и ко“, която изгражда връзката между районите „Южен“ и „Западен“, продължават дейността си по завършване на стените, изграждане на асансьорните шахти и обособяването на пешеходни и велоалеи.

„Най-радостното е, че изпълнителят на проекта на ВиК вече започна работа, което ни дава увереност, че в скоро време темповете на работа по пробива отново ще се усилят, тъй като няколко месеца се чакаше полагането на тръбите. След като те бъдат положени и проверени, изпълнителят на пробива ще може да започне работа по надземната част от връзката „Модър-Царевец“, заяви при посещението си на обекта зам.-кметът Райчев.

banner

За да бъдат съгласувани всички дейности във времето и да се избегне забавяне в графиците, в четвъртък той свиква в Община Пловдив нова среща, на която ще бъдат уточнени детайлите в работата на отделните фирми. На нея ще присъстват изпълнителите на изграждането на Южния обходен колектор, представители на „Драгиев и ко“, заместник-кметът и началниците на отдели в Община Пловдив, които имат отношение към изграждането на пробива.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!