Destiny

Мегз отива на съд за застрахователна измама

  • Published in Lifestyle

На финалната права е разследването за застрахователната измама срещу дизайнерката Миглена Каканашева-Мегз, братовчед ѝ Антон Лесов и гаджето ѝ Румен Рончев.

Досъдебното производство по случая е към края си, разкриват от прокуратурата. Мегз ще отговаря пред Темида за подбудителство в обсебване в големи размери. Наказанието за това престъпление предвижда от 3 до 10 години затвор, като е възможна конфискация на цялото имущество.

Рончев, Мегз и Лесов бяха подхванати от прокуратурата, след като стана ясно, че са обявили за откраднат скъпия джип "Мерцедес" на Каканашева, а след това го продали. След като минат почивните дни около Великден и Гергьовден адвокатката на транспортния бос Светлана Паскалева се готви да подаде молба за изменение на мярката за неотклонение на клиента си. Той се намира в ареста от началото на януари тази година. Каканашева е на свобода срещу гаранция в размер на 10 000 лева, а братовчед ѝ е с мярка "подписка", пише в днешния си брой в-к "България днес".

Неофициално се твърди, че гаджето на Мегз е решил да направи самопризнания, за да намали присъдата си с една трета. Самата Каканашева категорично отрича, че срещу нея има разследване за измама.

,,Не сме обвинени в застрахователна измама. Това е лъжа, прокарана от медиите. Именно журналистите пречат на делото. Няма да се спирам на подробности, за да не преча на разследването и на хода на процеса. С Румен си говорихме, че ако можехме да върнем времето назад, нямаше да забъркаме тази каша'', заяви Мегз в свое телевизионно интервю.

От прокуратурата обаче са категорични, че са събрани достатъчно доказателства за това че в края на септември 2018 година Каканашева обяви за откраднат джипа си. Жалбата в Първо районно е подадена от братовчеда Лесов.

 

Banner 468 x 60 px