Урологичната общност в България се прости с един от своите учители – изключителния специалист проф. д-р Стефан Мандевски, заяви с болка началникът на Клиниката по урология в „УМБАЛ-Пловдив“ проф. Димитър Шишков. Неговата кончина е огромна загуба за цялата българска урологична и академична общност. Като лекар и преподавател той остави след себе си ярка следа в медицината. Въпреки напредналата възраст до последния миг той продължаваше да помага и да обучава младите колеги, допълни специалистът.

Проф. Мандевски е завършил Медицинския университет в Пловдив през 1953 г. Става асистент във ВМИ и ръководител на катедра Урология Плевен, доцент е от 1980 г., а професор – от 1985 г. Практикувал е в редица лечебни заведения в страната, сред които УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив и „УМБАЛ-Пловдив“, където е изградил школа от отлични специалисти.Изказваме своите дълбоки и искрени съболезнования на близките за непрежалимата загуба, заяви от името на медицинската общност в бившата Окръжна болница проф. Шишков.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!