Тежка катастрофа в Бургас. Около 5 часа тази сутрин автобус с мигранти се вряза в павилион и патрулен автомобил по време на преследване с полицията. Загинали са двама полицаи, преследвали автобуса с мигранти.

Заради инцидента е затворена голяма част от кръстовището на “Трапезица”. Към Бургас пътува и служебният вътрешен министър. В “Денят започва” заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев заяви, че жертвите на тежкия инцидент са полицаи от ОДМВР – Бургас, които са патрулирали на входа на града.

Преди загиналите да се включат в преследването на автобуса с мигранти, превозното средство не се е подчинило на два опита за спиране от постове на “Гранична полиция”. Патрулиращите полицаи в морския град поели автобуса при влизането му в Бургас и предприели действия за спирането му. При гонка по улиците на града автобусът катастрофира и на място загиват двамата служители на реда.

banner

Няма данни за пострадали пътници в автобуса. В него са пътували 47 мигранти – мъже, жени и деца, които в момента са на мястото на катастрофата. Тепърва ще се изяснява националността им. В “Денят започва” заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев изказа съболезнования на семействата на загиналите.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!