Убийството на журналистката Дария Дугина е подготвено от украинските специални служби, а извършител е украинската гражданка Наталия Вовк, която след престъплението е избягала в Естония. Това съобщиха от Центъра за връзки с обществеността на руската Федерална служба за сигурност, цитирани от Би Би Си.

“Федералната служба за сигурност разкри убийството на руската журналистка  Дария Дугина, родена през 1992 г., в резултат на комплекс от спешни оперативни и следствени мерки”, подчертават от ФСБ. Специалната служба съобщи, че изпълнител на престъплението е украинската гражданка Наталия Павловна Вовк, родена през 1979 г. Тя е пристигнала в Русия на 23 юли 2022 г. заедно с дъщеря си Шабан София Михайловна, родена през 2010 г.

“В деня на убийството Вовк и Шабан са били на литературния и музикален фестивал “Традиция”, където Дугина е била почетен гост. След като извършват контролирана детонация на автомобила Toyota Land Cruiser Prado, управляван от Дугина, Вовк и дъщеря ѝ заминават за Естония през Псковска област на 21 август”, съобщава ФСБ. Вовк е наблюдавала Дугна, като е взела под наме апартамент в жилището, където е живяла и Дария Дугина, уточняват от спецслужбата.

banner

По-рано днес отговорност за атаката пое неизвестната досега Национална републиканска армия на Русия. Украйна от своя страна категорично отрече участие в атентата.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!