Destiny

Ето кой българин си купи "Бугати" за 5 милиона лева

  • Published in Lifestyle
блиц блиц

В България вече има Bugatti Chiron за 5 милиона . Собственикът на ултра автомобила е Ваньо Алексиев. Притежателят на най-скъпия автомобил в България - Ваньо Алексиев е роден извън страната - в столицата на Уругвай - Монтевидео на 7.10. 1963 година, допълва "Уикенд".

Разправят, че баща му е бил от близкото обкръжение на легендарния Гето Найденов, ръководител на държавното външнотърговско предприятие "Тексим" през 60-те и 70-те години на миналия век. Няколко години след раждането му родителите му се прибират в България. Макар вече да е на 55, Алексиев изглежда с 20 години по-млад в следствие на серия пластични операции.

Баровецът е известен с пословичната си суетност и с честите си посещения в реномирани клиники за разкрасяване. Той спортува 5 пъти седмично по 2 часа под наставленията на квалифициран инструктор. От къде са обаче милионите на ексцентрика? За разлика от парите на повечето нашенски асове, неговите са изкарани напълно законно.

Алексиев е собственик на транспортната фирма "Биомет". Големите печалби на суетния тузар идват основно от хладилните му камиони, които зареждат с храна едни от най-големите вериги - "Била", "Кауфланд", Лидъл". Алексиев зарежда и с горива веригите бензиностанции "Шел" и "ОМВ". Фирмата му разполага с 55 модерни автобуса, които кръстосват България и Европа. Лъвският пай от печалбите на Ваньо обаче идва от международната спедиторска и транспортна дейност на тировете на "Биомет". Фирмата му разполага с над 500 тира и има офиси и складове в Испания, Англия, Франция.

Твърди се, че Алексиев притежава апартамент от 500 квадрата в центъра на Париж, лятна вила в Монте Карло, жилище в Лондон и къща в Барселона. В България баровецът живее в просторна къща в столичния квартал "Бояна". Въпреки че от години привлича вниманието на златотърсачките, Ваньо не се вълнува от тях. П

Banner 468 x 60 px