Destiny

"Стани богат" да се прекръсти на "Стани за смях"

  • Published in Lifestyle

"Чудя се дали да непрекръстим "Стани богат" на "Стани за смях", написа във фейсбук програмният директор на БНТ1 Емил Кошлуков заради епизода, излъчен на 10 април.

Александрина Иванова от Дупница успя да шокира всички зрители с участието си в тв играта вчера и с познанията си. Според нея слънцето изгрява от запад, Анкара е столица на Гърция, а изкуственият интелект е човек или организация, която може би е свързана с изкуството.

Момичето много се затрудни, когато дойде време да отговори на въпроса: „В коя от столиците слънцето изгрява най-рано?”, който да й донесе 2500 лв. Четирите възможности, които й даде водещия на шоуто Михаил Билалов бяха : Анкара(Турция), Тбилиси(Грузия), Душанбе(Таджикистан) и Техеран(Иран). „Тук трябва да поразсъждавам малко. Изобщо не ме бива в столиците”, предупреди в началото Иванова. Билалов реши да помогне на момичето, като я попита: "Къде трябва да се намираме, за да изгрее слънцето най-рано – на Запад или на Изток”. „Това, което ми изниква в главата, нещо, което съм чувала е „западно сияние”, което ми навява на мисълта, че може би, възможно е, да е на Запад”, размишляваше на глас участничката.

„Мислиш, че слънцето изгрява от Запад?”, беше изненаданата реакция на Билалов. „Коя е страната на изгряващото слънце? Знаеш я!”, отново се опита да я насочи той, но и тук удари на камък. Затова участничката реши да се допита до публиката. Над 50% гласуваха за Душанбе, но Иванова продължи да размишлява на тема география, след което обяви, че Анкара е в Гърция, за Тбилиси само е чувала, но не знаела къде е, а за Техеран и Душанбе вдигаше рамене. След като отговори правилно на въпроса с помощта на публиката, момичео се изправи на въпроса за 5 хил. лв.: „Срещу какво стотици лекари от Квебек подписаха протестна петиция през март?”. Отговорите бяха: а) увеличение на заплатите, b) намаление на заплатите, c) униформите на медсестрите и d) изкуственият интелект.

Първата задача на Иванова беше да се сети в коя страна се намира Квебек (Канада), а след това се оказа, че не знае и какво е „изкуствен интелект”. Според нея „изкуствен интелект” е нашумял проблем в България – „да се назначават студенти по медицина със солидно заплащане без познания”. „Изкуственият интелект е човек, който парадира с интелект, а всъщност не е чак толкова…”, поразсъждава на глас Александрина. По-късно пък го обяви за голяма организация. Използва жокера си 50/50, но за да се убеди, реши да звънне на приятел. Той обаче й даде грешен отговор и така Иванова завърши участието си в предаването.24 часа

Banner 468 x 60 px