Destiny

Диана Димитрова с втори адвокат

  • Published in Lifestyle

Диана Димитрова си взе нов адвокат, пише България Днес. Това е известният юрист Христо Ботев от столична адвокатска кантора с впечатляваща репутация. Наскоро актрисата обяви в социалката си, че подала жалба в прокуратурата срещу отказа й да образува наказателно производство по подаденото от нея оплакване за нанесен й преди пет години побой от колегата й Юлиан Вергов.

"Надявам се, че повърхностното разследване ще бъде забравено и тези, които излъгаха, ще понесат наказателна отговорност за думите си. Вярвам на обективните действия на прокуратурата“, написа в социалните мрежи Димитрова. Да, подадохме такава жалба и очакваме резултата. Дотогава ще се въздържа от повече коментари“, каза за „България Днес“ адвокат Ботев. Той не поясни какви са шансовете досъдебното производство по случая да прерасне в дело, по което като обвиняем да се конституира популярният актьор.

Известният правист каза и още нещо, което без допълнителни пояснения може да бъде тълкувано по различни начини. По думите му неговата клиентка щяла да се бори да докаже и лъжесвидетелстването на свои колеги от екипа на "Откраднат живот". Но дали той ще бъде неин адвокат, ако се стигне до дело по този случай, юристът не разкри.
Самата Димитрова не отговаря пряко на въпроса остава ли бившият правосъден министър Антон Станков неин адвокат. Станков коментира, че в експертизата е доказала, че снимката, на която актрисата е с отоци и синини по лицето, е оригинал. Той добави, че неговата клиентка е получила и удар в главата, който представлява „опасност за живота“.

Няма яснота и дали актрисата ще съди за лъжесвидетелстване само своите колеги от екипа на „Откраднат живот“, дали според нея неверни показания пред дознателя, или и онези 31 човека, които в писмо, поместено преди два месеца в медиите, обявиха, че в деня, когато Димитрова твърди, че е бита от Вергов, по лицето й нямало никакви белези от насилие.

Диана обаче светкавично ги обори с контрапубликация в социалката си. „Искам да изкажа огромното си възмущение и разочарование от развитието на организираната жалка кампания, целяща да неглижира и прикрие травмите, които получих от побоя на 14.11.2017 г., и в същото време да излъска имиджа на насилника. Напомням, че травмите се потвърждават от експертизата в преписката от Софийската районна прокуратура. Както вече ви е известно, на 27 март, до медиите беше изпратено отворено писмо, в което 31 човека от екипа на сериала "Откраднат живот“ „твърдят“, че побой над мен не е имало. Това се оказа фалшива новина, защото от Call Sheet, който е официален документ и вече го показах публично, става ясно, че 20 души от подкрепящите отвореното писмо физически изобщо не присъстват на снимачния ден. Това обаче съвсем не е всичко. Далеч по-скандалната част в това активно мероприятие срещу мен е, че в писмото фигурират имената на хора, които са част от екипа на сериала „Откраднат живот“, без тяхното съгласие. Освен злоупотребата с имената им те не са били информирани за упоменатия текст в писмото и изобщо за съставянето му“, изобличава Диана Димитрова.

Същата публикация разкрива и разочарованието на актрисата от държавата, „в която изверговщината предпочита да пази неутралитет“. В такава държава по думите й „се развиват мижитурките". Звездата от „Откраднат живот“ подчерта, че макар побоят е с изтекла давност, това „не значи, че насилникът е невинен“.

„Трябва да се знае, че топлият юли ще се превърне в мразовит януари за онези, които ще бъдат подведени под отговорност по чл. 290, когато отидем в съда, защото аз ще обжалвам отказа на прокуратурата да бъде образувано производство“, закани се Димитрова.

Banner 468 x 60 px