Destiny

Митьо Очите уж на пенсия, лъсна в съда с дрехи за над 2 бона!

  • Published in Lifestyle

„Вече пета година не работя. Издържам се с една инвалидна пенсия. 97% инвалид съм“, ожали се несебърският наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите, пред Софийския градски съд и поиска магистратите да отменят домашния му арест.

Той настоя да бъде пуснат на свобода с по-лека мярка за неотклонение, като подчерта, че ако случайно съдът реши тази мярка да е „парична гаранция“, все пак да се съобрази с факта, че получава само една инвалидна пенсия. В същото време на ръката му блестеше марков часовник.

Справка на „Телеграф“ показа, че само анцугът му „Долче и Габана“ е близо 600 евро, а тениската му по сайтовете върви за 350 евро. Очите обясни, че искал да започне някаква работа и да си гледа семейството. „Все пак искам да си гледам семейството. Деца имам, айде, те са големи вече, но внуци имам“. Магистратите обаче отхвърлиха молбата му и го оставиха под домашен арест.

В петък трябваше да се проведе разпоредително заседание по делото за организирана престъпна група за рекет, палежи и разпространение на наркотици срещу Желязков, който е сочен за ръководител на бандата, дъщеря му Станислава и още десетина души. Според държавното обвинение тя е действала от януари 2013 година до 2 август 2018 година в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг. Очите беше арестуван в Турция през август 2018 г., няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. След закриването на спецсъда делото се премести в СГС. Заради по-големия брой подсъдими заседанието се проведе в зала Тържествена на Съдебната палата. Заседанието обаче не приключи много тържествено, защото се оказа, че на някои от защитниците на съпроцесниците на Желязков отсъстват. Не се явиха и представители на фирмите, за които се твърди, че са пострадали от групата. Така разпоредителното заседание се провали и процесът не тръгна.

Въпреки фалстарта на процеса идването до столицата за някои от обвинените не беше напразно. Освен Очите дъщеря му Станислава също поиска по-лека мярка за неотклонение. Досега тя беше на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева. Пред магистратите тя обясни, че има заболяване и иска да се лекува в Турция. „Всички мои приятели напускат страната. Ходят в чужбина по почивки, по процедури и т.н.“, аргументира си тя. Накрая запита: „Кога ще мога да си живея живота в крайна сметка?“. Към нея магистратите бяха по-благосклонни и я пуснаха с най-леката мярка „подписка“. Тя също се появи в съда с маркова чанта „Баленсиага“ за 1600 долара.

Banner 468 x 60 px