Destiny

Цитиридис: Ако бях биткойн милионер щях ли да бачкам по 14 часа на ден?

  • Published in Lifestyle

През последните няколко дни лицето на Николаос Цитиридис е използвано за реклама на измамни схеми за инвестиции с криптовалута. Целта на подобен тип реклами е източване на лични данни.

"Нещата излизат извън контрол, да ви кажа - не съм биткойн милионер, не съм рекламно лице на тази схема за измами, не инвестирам във валута и не разбирам от крипто и не, не ви казвам да инвестирате в това, каквото и да е" пише Цитиридис в профилите си в социалните мрежи след поредното съобщение с молба за съвет което получава.

Водещият предупреждава хората да не се доверяват на подобни схеми, за да не се окажат с празни банкови сметки. „Пиша вследствие на това, че ми писаха стотици хора, но не да ме предупредят за тоя малоумен спам, а за да ми искат още финансови съвети. Ако бях биткойн милионер щях ли да бачкам по 14 часа на ден, 6 дни в седмицата, БЕ? На профила ми пише, че да се информираш от интернет е като да пиеш вода от пожарен кран“, кара се Цитиридис във виртуалното пространство, пише „България Днес“.

Водещият не пропусна шеговито да постави темата в предаването си за измамите, свързани с имената на известни български личности.

„Ако случайно сте попаднали на статия във фейсбук, в която пише, че аз, Юли Вергов, Васил Божков и много други, сме станали милионери от криптовалута, моля ви, разберете, че това е измама. Аз не съм милионер, Юли Вергов не е милионер, едни 20 лева не му стигат, но все пак не е, Васил Божков не е..., от биткойни не е, от биткойни не е“, допълни Цитиридис.

Banner 468 x 60 px