Времето е подходящо за туризъм в ниските части на планините, но трябва да се избягват лавиноопасните зони и да се ползват само маркираните маршрути, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС).

Туристите трябва да тръгват на преход добре подготвени и да имат предвид, че времето е доста по-студено от предишните дни, допълниха от ПСС. Във високите части на планините видимостта е много намалена – има сериозна мъгла по билата, обясниха планинските спасители. Навсякъде има нова снежна покривка между 3 и 15 сантиметра.

Съоръженията в зимните курорти работят, а времето е подходящо за ски.

banner

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, които още преди обяд ще отслабват, до вечерта в повечето райони и ще спрат, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа силен и бурен вятър от изток-североизток и с него ще се създават условия за виелици и навявания. Температурите ще продължат да се понижават и към 14:00 часа на височина 1200 м ще бъде минус 3°, на 2000 м – около минус 7°.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!