Destiny

Мария Бакалова: Аз съм и винаги ще бъда българче

  • Published in Lifestyle

„Бях на терен, когато разбрах за номинацията. Българските думи определено ме правят най-щастлива, защото аз съм и винаги ще си остана българче. Гордея се от този факт”. Това каза в ефира на NOVA Мария Бакалова, първата наша актриса, получила номинация за "Оскар".

Тя добавя, че дори самият факт, че името й се поставя до тези на Глен Клоуз, Оливия Колман и Аманда Сийфрид, вече е голям успех.

Мария Бакалова пише история. Тя е едва третата източно европейка и втората жена на Балканите, която има номинация за Оскар. Преди нея номинации имат родената в бившия СССР полска актриса Ида Каминска през 1967 г. и наричаната последна гръцка богиня Мелина Меркури, която печели Оскар с филма "Никога в неделя" през 1960 г. 

„Цената на този успех може би е детството ми. Аз ходих на две училища от сутрин до вечер. Човек обаче винаги трябва да мечтае и да поема рискове. Животът се живее веднъж. Мога да кажа, че рецептата за успеха е много работа и рискове”, казва още Бакалова.

 „Благодаря на всички хора, които са били с мен през годините. Тези думички са прости, но наистина означават много. Аз вярвам в любовта и нямам търпение да се върна в Бургас, за да се видя с мама и тате”, сподели актрисата.

Banner 468 x 60 px