Общият брой на хората, които са диагностицирани и лекувани за респираторни заболявания в Китай продължава да спада за поредна седмица, съобщават медицинските власти, цитирани от Радио Китай.

Данните показват, че през изминалата седмица болните са били с 8,2% по-малко спрямо отчетения брой заболели седмица по-рано. Това е спад с 30% от тазгодишния пик на регистрираните респираторни заболявания, каза по време на пресконференция говорителят на Националната здравна комисия Ми Фън.

Локалните медицински заведения изиграха решаваща роля в осигуряването на здравна грижа през този есенно-зимен сезон, в който случаите на заболели започнаха да нарастват.

banner

„Обемът на хората, които са диагностицирани и лекувани за респираторни заболявания остава стабилен, последните данни от проведения здравен мониторинг показват тенденция към спад на заболелите”, добави представителят на здравната комисия Фу Уей.

40% от пациентите с респираторни заболявания в страната са лекувани в медицински заведения от местно ниво, обобщи Фу, цитиран от 24 часа.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!