Destiny

Силвена Роу се похвали каква е истинската ѝ възраст

  • Published in Lifestyle

Родената през 1967 година в Пловдив най-популярна готвачка в България всяка година си прави специални изследвания в САЩ, които разкриват истинската й възраст. Според изследванията на кожата, косата и на клетъчна основа тя е на 35 години, похвали се кулинарката в интервю за Woman.bg.

„Аз отдавна съм свикнала да живея по този начин - с желанието да бъда млада, да подмладявам организма си“, обясни готвачката. Тя консумира основно растителна храна, спряла е окончателно захарта и набляга на пиенето на вода с тамян. Бутилка с вода, в която е разтворена смолата, носи със себе си и по време на снимките на „Мастършеф“, който започва утре от 21 часа по bTV .

„През новия, седми сезон ще пътуваме благодарение на ястията из целия свят. Ще покажем индийска, мексиканска, японска, френска и руска кухня, за да може нашите зрители да научат много нови неща“, сподели Роу.

Кулинарката вече се е ваксинирала с двете дози от китайската ваксина в Дубай, където има ресторанти. Чакала на дълга опашка, но е убедена, че ваксините са начинът да спасим нашите медици от натоварването, на което са подложени в последната година. Роу още не е видяла внучката си, която се роди във Великобритания миналата година, но ще го направи след края на „Мастършеф“.

Сега готвачката посвещава много от времето на майка си, която също набляга на здравословното хранене.

„Моята майка е абсолютен пример за ползата от здравословното хранене. Допреди три-четири години, тя, като всяка една българска пенсионерка, бе доста депресирана, имаше черни мисли, говореше, че животът е свършил. Но аз много й говоря, давам й пример с моето хранене и тя вече има по-висок дух. На 81 години майка ми е бистър ум и ясно съзнание. Възрастните хора трябва да разберат-склерозата и деменцията не са задължителни. Те няма да ви споходят, ако се храните правилно със зеленчуци и плодове. Да не се ядат захари и лоши мазнини. Сменете ги с мазнината на авокадото, на ядките. В България има толкова много орехи, бадеми и други ядки-те са толкова полезни. Майка ми яде много чия и плодовете на палмовото дърво акай по моя препоръка. Прави си японски зелен чай - матча. Всеки ден яде куркума. Знаете ли, че една четвърт лъжичка от тази подправка предпазва от рак?“

Banner 468 x 60 px