Митко Щерев скочи срещу колегите си: Ревеш за пенсия, а продаваш прахосмукачки от 30 години

  • Published in Lifestyle
Митко Щерев скочи срещу колегите си: Ревеш за пенсия, а продаваш прахосмукачки от 30 години Blitz

Специалните награди от държавата за изпълнители, които са печелили "Златният орфей", разгневи музикалните среди. Всеки иска да получи парична помощ, но много от талантите се оказват ощетени. 

След обявяването на списъка с имена, одобрени за такава помощ, в медийното пространство започна истинска война от всички, които не видяха знаменитото си име на списъка. Всеки иска, всеки заслужава. Единственото композиторът Митко Щерев се осмели да каже цялата истината и нападна колегите си, които цял живот укриват данъци от държавата, а сега се редят на опашка за помощи. 

"Как може 30 години да продаваш прахосмукачки и сега да ревеш за награда? Как може 30 години едната половина от дует да не живее в България и сега да претендират за пари? А вие знаете ли, че аз лично съм виждал как всяка вечер Борис Гуджунов прибираше по 100 лева за участие и нито веднъж не се сети да плати осигуровки за тези 3000 лв. месечно?“, изригна той в "Денят започва с Георги Любенов". 

С прахосмукачките Щерев визира Христо Кидиков, който пръв се ожали, че е ощетен от държавата. А именно той се хвали, че от години пласира прахосмукачки "Рейнбоу". Дуетната половинка на Стефка Берова – Йордан Марчинков, живее вече над 30 години в Швеция, където има втори брак.

Щерев нападна и дуета Благовест и Светослав Аргирови, казвайки по техен адрес, че и те не могат да претендират за парични награди, защото нито веднъж не са участвали в „Златният Орфей“. 

Митко Щерев заявява, че след 1990 година всички изпълнители са работили в сивия сектор, така че претенциите им за пенсии в момента са неоснователни.

Banner 468 x 60 px