Волейболните шампионки от Марица (Пловдив) ще изиграят третата си среща от груповата фаза в Шампионската лига през този сезон. Маричанки гостуват днес на унгарския Вашаш Обуда (Будапеща) в зала ЕРД в Будапеща, от 20:00 б.в.

Жълто-сините са в група В на Шампионската лига с Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул), италианския Савино Дел Бене (Скандичи) и полския Вашаш Обуда (Будапеща).

Двубоят е много важен и за двата отбора, защото е първия от директната им битка за 3-то място. От миналия сезон третото място в групата дава право на участие в елиминациите на втория по сила евротурнир – Купата на ЦЕВ.

banner

След първите две срещи в групите Марица и Вашаш загубиха от турския Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) и италианския Савино Дел Бене (Скандичи), които са и сред фаворитите в Шампионска лига.

Двата отбора за първи път ще играят един срещу друг в евротурнирите.

Маричанки са от понеделник в Будапеща и се готвят усилено за сблъсъка.

В миналия кръг в първенството Марица победи Левски (София) с 3:0 гейма като домакин, а Вашаш се справи също като домакин с 3:0 срещу Ниредхаза.

В класирането в българския елит Марича е лидер с 18 точки и без загуба, а Вашаш е със същия актив 18 точки и също без загуба в унгарския волейболен елит.

Двата отбора участват в турнира като шампионите на България и Унгария.

Марица за първи път ще играе срещу унгарски тим в евротурнирите.

Двубоят ще бъде под номер 61 за Марица в европейските клубни турнири.

Срещата ще бъде излъчена на живо по Max Sport 3, както и онлайн по EuroVolleyTV.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space