От много оглеждане в огледалото: Коронавирусът докара „цицомания“ сред жените

  • Published in Lifestyle
От много оглеждане в огледалото: Коронавирусът докара „цицомания“ сред жените в. Монитор

Пластичен хирург от Бризбейн, Австралия, съобщи за повишено търсене на операции за уголемяване на гърдите по време на пандемията от коронавирус, пише в. „Дейли Мейл“.

Според изданието през септември печалбата на лекаря Иън Чинси се е увеличила със 190 процента спрямо същия период на миналата година. Лекарят свързва този интерес към хирургичните интервенции с дългия престой на потенциалните клиенти у дома.

След премахването на карантинните ограничения жените започнали да избират по-големи импланти, отколкото преди пандемията. Специалистът смята, че по време на режима на самоизолация хората по-често се поглеждат в огледалото, а освен това прекарват повече време в социалните мрежи.

По негово мнение, наблюдавайки непрекъснато отражението си, жените започнали да бъдат по-критични към външния си вид. Поради тази причина те се решават все по-често на радикална промяна във фигурата си, очаквайки „невъзможното“ от пластичните хирурзи.

„Понякога се налагаше да разубеждавам пациентите да си правят твърде големи гърди, тъй като просто не можех физически да постигна такъв резултат“, обяснява специалистът и добавя, че все пак трябва да се спазват реалните пропорции на човека.

Banner 468 x 60 px