Бившият футболист на Ботев Пловдив Георги Георгиев прогнозира пред „Тема Спорт“, че жълто-черните ще спечелят с 2:1.

„От една страна е по-добре, че отново дербито ще е без гостуваща публика, за да не стават някакви глупости. Очаквам да се получи празник за града, защото от дълги години този двубой не се е играл на стадион „Христо Ботев“. В момента Локомотив е по-напред в класирането, но в последните мачове имаше известни колебания. Ботев вече започва да показва футбол. Махнаха се някои некомпетентни лица, които нямаха нищо общо с играта. Треньорът (б.а. Душан Керкез) ми изглежда добър и дано жълто-черните победят, за да живнат. Това им е най-важния мач, защото точките от победите над Ботев Враца и Локо София нищо не означават. На умряло куче нож да вадиш не е хубаво. Нека отборите направят така, че да докажат, че Пловдив е футболен град. Ако трябва да кажа точен резултат, ще е 2:1 за Ботев“, заяви Георгиев.

„Не е само той. Преди това Ивелин вкарваше, но Ботев губеше. Футболът е колективна игра и не може да се разчита само на него. Трябва и другите около него да се разиграят. Виждаме добри неща и от Антоан Бароан. Мисля, че и с помощта на публиката, Ботев ще има предимство в това дерби. Най-важното е как ще се подходи към този мач. Не трябва да се излиза със страх. Ако някой се притеснява от феновете, да не излиза. Нужни са характер и спортно-техническите умения“, добави още той.

banner

„Локомотив е сериозен отбор, без да броим двубоя с ЦСКА. Много малко не им стигна да победят Черно море във Варна, а според мен изпуснаха ЦСКА 1948 в Бистрица. След това не се очакваше издънката с Берое“.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!