Очаква се премиерът Николай Денков да свика днес Съвета по сигурността към Министерския съвет. За предстоящото заседание на съвета съобщи министър-председателят миналия четвъртък в Народното събрание, когато Денков взе участие в дебатите по вота на недоверие срещу правителството, както и в провелия се извънреден Председателски съвет.

По-късно Денков обясни, че целта е да се изчетат внимателно докладите на различните служби, да се сравни информацията от тях и да се вземат допълнителни мерки, ако това е необходимо. Той припомни, че вече е имало среща на контратерористичната група и всичко представено като краткосрочни и дългосрочни рискове е обсъдено, като са предприети необходимите мерки. Той определи проведените срещи в Президентството и Народното събрание като по-скоро информативни.

На провелите се срещи представители на изпълнителната власт, ръководителите на службите за сигурност, председателят на Народното събрание и лидерите на парламентарните групи обсъдиха рисковете пред националната сигурност след задълбочаването на конфликта между Израел и „Хамас“, както и продължаващата война в Украйна.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!