Ася Капчикова осъдена за грабеж, адреналинката Яна също е замесена

  • Published in Lifestyle
Ася Капчикова осъдена за грабеж, адреналинката Яна също е замесена HotArena

Капчикова е осъдена на три месеца затвор условно, с три години изпитателен срок за отнемане на мобилен телефон, при което Капчикова употребила и сила, за да вземе джиесема на рускиня, с която преди това купонясвали заедно.

Адреналинката Яна Христова също е замесен отблизо в случая и в делото. Историята започва няколко месеца преди Капчикова да победи в конкурса на Плейбой за плеймейтка на 2015 година. Обвинителният акт е внесен в Софийския районен съд доста по-късно- през януари 2017 година.

След няколко отлагания на заседания в началото на 2018 година се стига до осъдителната присъда. Все пак защитата на Капчикова иска ново разглеждане на делото и апелативният съд го връща на Софийски градски съд. Преди дни състав от три дами потвърждава изцяло осъдителната присъда за Ася Капчикова.

Процесът се върти около случилото се в нощта на 25 срещу 26-ти септември 2015 година. Тогава омъжената за бургазлия рускиня Зарина Решовска отива със приятелка да се забавляват столичен клуб. Към три часа сутринта едното момиче си тръгва и Решовска отива на бара да си плати. Там се забавляват няколко жени. Решовска се заприказва с едната, която всъщност се адреналинката Яна, а другата Ася.

Младите дами удрят няколко шота танцуват, правят снимки и привличат внимание на мъжете. По някое време Решовска все пак решава да си тръгне, иска сметката, плаща и си тръгва. Вика си такси и докато чака пали цигара.

Към пет часа сутринта Яна Христова и Капчикова решават да си тръгнат, но когато им дават сметката в нея има 100 лв., които според тях не са консумирали. Бъдещата плеймейтка плаща и тях. Двете с Яна излизат от бара. Отпред Капчикова вижда Решовска и иска да й даде 100 лв. за сметката. Двете се скарват, Ася започва да дърпа чанта на рускинята, но тя я стиска здраво. Тогава успява да й вземе телефона от другата ръка - чисто нов тогава модел на Samsung Galaxy S6. Адреналинката казва на Капчикова да не се занимава, защото другата жена е пила. Вместо това бъдещата плеймейтка влизат в такси и отпрашва.

Решовска започва да плаче, при което свидетели на случилото се опитват да успокоят. Междувременно се обажда в полицията и подава сигнал. Пристигат ченгетата, на които ограбената рускиня каза че Яна от Господари на ефира й е взела телефона. После се прибира вкъщи взима документите на GSM-а и отива в Пето районно и подава жалба. Ограбената все още смята, че адреналинката Яна е задигнала телефона й, но в последствие се изяснява ,че това е плеймейтката. Рускинята твърди, че Капчикова я ударила с пръсти по челото, но съдът не приема тези показания. Има показания, че Яна нахъсва конфликта, но магистрати приемат, че това не е така и адреналинката е пробвала да прекрати спора, пише „България Днес".

Banner 468 x 60 px