През нощта облачността над Централна и Източна България ще се увеличи и на места там ще превали, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Утре ще има по-значителни временни увеличения на облачността, главно в западната половина от страната с краткотрайни валежи. Ще продължи да духа североизточен вятър, в западната половина слаб, в източната – предимно умерен.

banner

Максималните температури ще предимно между 26° и 31°, в София – около 26°.

През нощта срещу сряда валежите ще се преместят на изток.

По Черноморието облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще се усили и ще е 3-4 бала.

В планините ще има по-значителни временни увеличения на облачността и краткотрайни валежи. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, по-най-високите части – от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 15°.

В сряда по-значителни увеличения на облачността и на места слаби валежи от дъжд ще има в Северна и Източна България. В западната половина от страната вятърът ще остане слаб, в източната – умерен, временно силен от североизток.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, вятърът ще отслабне. Температурите ще се повишат слабо и максималните ще са между 29° и 34°. 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!