Destiny

Условна присъда за шофьор, блъснал и убил работник на "Чистота"

Пловдивският окръжен съд в процедура, протекла по реда на съкратеното съдебно следствие, определи на подсъдимия по НОХД №480/2020 г. Т. Х. наказание в размер на една година и четири месеца лишаване от свобода, като отложи изпълнението на наказанието за срок от 3 години. Със същата присъда Окръжният съд лиши подсъдимия Т. Х. /77 г./ от право да управлява МПС за срок от 4 години и 4 месеца.

Делото беше разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие в рамките на едно заседание. Подсъдимият Т. Х. призна изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. Размерът на наложеното спрямо подсъдимия наказание е определен след редуцирането с една трета, съгласно чл. 58а от НК.

Окръжният съд призна подсъдимия  Т. Х. за виновен в това, че на 21 август 2018 г. в гр. Пловдив, по южното платно за движение на бул. „Цариградско шосе“, на пътен възел „Скобелева майка“, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил „Фиат Пунто“, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на работника по поддръжка в ОП „Чистота“ А. А.– престъпление по чл. 343 ал. 1 б. В във вр. чл. 342 ал. 1 предл. 3 от НК.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

 

Banner 468 x 60 px